Slotenmaker Antwerpen

Waarom sloten defect raken

Deursloten in Antwerpen gaan vaak decennialang mee, maar op een gegeven moment kunnen ze stuk gaan. Veelvuldig gebruik van het slot zorgt ervoor dat het slotmechanisme aan de binnenkant verzwakt. Op een gegeven moment breekt dan het binnenwerk van het cilinderslot en moet het slot gerepareerd worden. Slecht weer, met name regen en vorst, vormen ook een voortdurende aanslag op buitensloten. Hierdoor kunnen metalen of ijzeren delen van het slot gaan roeten en/of door uitzetten of krimpen verzwakken. Vroeg of laat gaat dit verkeerd en is het slot aan vervanging toe. En ten slotte hebben veel woningen in Antwerpen, met name historische woningen, vaak verouderde slotsystemen. Sloten die enkele decennia geleden zijn geplaatst, zijn doorgaans minder sterk dan de krachtige hedendaagse sloten. En zijn dus meteen ook gevoeliger voor schade door veelvuldig gebruik, roest en slijting.

Wanneer een slot laten uitboren door een slotenmaker?

Wat moet u precies doen als bijvoorbeeld het cilinderslot aan de binnenkant defect is en openen met de sleutel een illusie is? Of als uw sleutel afbreekt in het slot terwijl u de deur wilt afsluiten of openen? Of wanneer u uzelf heeft buitengesloten? In al deze gevallen zijn er feitelijk maar twee opties: de deur openbreken of het slot uitboren. Beide oplossingen zijn klussen voor experts, die u beter niet zelf kunt uitvoeren. Slimmer is om een professionele slotenmaker in Antwerpen in te schakelen, die uw deur kan openmaken door het cilinderslot uit te boren.

Zelf doen of laten doen?

Een slot uitboren moet u echt niet zelf doen, zo is net gesteld, maar is een klus voor een slotenmaker in Antwerpen. Maar waarom niet? Om de eenvoudige reden dat veel cilindersloten zijn voorzien van boorbeveiligingen. Hierbij zit er en harde stalen pin in de profielcilinder van het slot. Daardoor is het voor een particulier of doe-het-zelver nagenoeg onmogelijk om het slot uit te boren. Ook sloten die voorzien zijn van het SKG-logo, dit zijn speciale veiligheidssloten, kunt u onmogelijk zelf uitboren. Schakel in deze gevallen, maar ook als u twijfels heeft over het soort slot, zonder aarzelen een betrouwbare slotenmaker in Antwerpen in. Deze kan de klus op een professionele en veilige manie voor u klaren en direct een nieuw en veilig slot in de deur plaatsen.

Neem contact op met uw slotenmaker in Antwerpen

Neem nu direct contact op met dé professionele slotenmaker Antwerpen en omgeving. Tegen duidelijke en scherpe prijzen kunnen wij uw slot uitboren en vernieuwen. Bezoek nu onze website of bel ons voor een afspraak!